Altså, bare det å begynne å gjennomføre dem er jo kul umulig. Jeg har egentlig sluttet å ha nyttårsforsetter, fordi de som regel faller som et dårlig bygd korthus allerede første nyttårsdag. Da er det bedre å ha forsetter til andre tider av året, tenker jeg. Men nå har det seg sånn, at jeg ikke har klart å holde vårforsettene mine heller i det siste, og ikke sommerforsettene eller høstforsettene for den saks skyld. Jeg forfaller, rett og slett.

Badevekten min gikk tom for batteri for tre år siden, og etter det har jeg ikke veid meg. Ikke det at det egentlig betyr så mye for meg hva jeg veier, men det er bare å stikke fingeren i jorda: Jeg er snart førti, og livsstilssykdommer angår også meg. Det gjør også de kjolene jeg har hengende i skapet som jeg ikke lenger får på meg, og for så vidt også buksene jeg nettopp la i kassen merket med «for smått».  Jeg tror kanskje jeg prøver å innbille meg at den kassen er en størrelseskonverter.

Jeg tror ikke jeg ville blitt særlig lykkeligere av å være slank, men sunn – det ser jeg ikke bort fra at kan hjelpe.

Treningen det siste året har vært temmelig sporadisk. Årene før har den vært ikke-eksisterende, så sporadisk er bedre, helt klart! Men jeg blir fremdeles andpusten av å gå opp trappa til treningsstudioet, og jeg klarer fremdeles bare en halv kroppsheving. Seriøst: En halv... Kanskje kunne også en bedre fysisk form gjøre noe med den psykiske formen? Lette litt på de tyngste dagene da det er litt mer vanskelig å finne en grunn for å stå opp om morgenen. Jeg har full jobb og tre barn, og et hus jeg nettopp har fått bygd meg – Jeg trenger pågangsmot, tålmodighet og mental styrke!

Så hva gjør man for å holde nyttårsforsettene sine? Jo, man kan for eksempel gå offentlig ut med dem, og gjøre fallhøyden maksimal. Da blir det i alle fall skikkelig vondt om man går på trynet. Det som er enda viktigere, er å sørge for å benytte seg av den støtten og de hjelpemidlene man kan finne.

Så derfor har jeg nå bestemt meg for at jeg er villig til å prøve ALT gauldaltraktene har å by på av trening og triks innen helse, livsstil og velvære, for å komme i mitt livs form – fysisk og psykisk. Og jeg skal fortelle dere hvordan det går.

Mål: Intet mindre enn et nytt og bedre liv.

Delmål: Det har jeg ikke bestemt meg for ennå.

Neste steg: Et legebesøk for å sjekke hvor dårlig form jeg egentlig er i...

Solveig Tofte