Helt siden starten av juni har kirkeverge Aasen hatt to arbeidsplasser. Da han søkte om permisjon fra jobben i Midtre Gauldal for å bli menighetsforvalter på Heimdal, hadde de ingen midlertidig ansatt å sette inn.

Nye utfordringer

37-åringen valgte derfor å fortsette som kirkeverge til en ny var på plass, samtidig som han startet i den nye jobben. Første oktober sa han formelt opp, etter seks år ved kirkekontoret på rådhuset på Støren.

– Jeg har hatt ei veldig fin tid på Støren, men jeg har lyst på nye utfordringer, sier Knut Arne Aasen til Trønderbladet.

– Godt inntrykk

Mandag formiddag hadde han besøk av damen som overtar som kirkeverge fra første januar, Eli Ødegård, der de to så litt på planen fremover – hva som kan gjøres og hva som allerede er bestemt.

– Det er veldig kjekt å få en såpass god overgang, sier Ødegård da Trønderbladet tar turen innom.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk, og oppfølgingen er god.

På boligjakt

Den 48 år gamle rørosingen har nettopp sluttet som redaksjons- og annonseassistent i avisa Arbeidets Rett, og har en lang fartid innen media bak seg. Med seg i sekken har hun også en mastergrad i religion og samfunn fra teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo.

– Det er en god ballast å ha med seg, sier Ødegård, som nå er på husjakt på Støren.

– Dette blir helt nytt for meg, men det er en jobb jeg har ønsket meg lenge, så jeg ser veldig fram til å begynne. Jeg flytter hit så fort jeg får tak over hodet.

– Fått til mye

Fram mot dagen hun starter får hun videre oppfølging, og Knut Arne Aasen vil også være til stede de par første dagene på nyåret.

Selv ser han tilbake på en spennende og utfordrende periode i Midtre Gauldal.

– Med gode medarbeidere får man til mye. Vi har brannsikret kirkene, gjort et stort arbeid med utvidelse av kirkegården på Støren og jobbet med finansiering til restaureringen av orgelet i Støren kirke.

Orgel i 2017

Akkurat på den siste biten vil han fortsatt bidra, for Aasen har i flere år også operert som orgelvikar på en rekke plasser. Den avtroppende kirkevergen skal nemlig fortsatt sitte i utvalget som jobber med å få på plass et nyrestaurert orgel i Støren kirke.