Melhus kommunestyre har tirsdag kveld sagt enstemmig nei til samarbeid med Trøndelag brann og redningstjeneste.

– Vi er fornøyd med vedtaket, sier brannsjef Arild Karlsen til Trønderbladet etter at vedtaket var gjort.

Brannsjefen satt sammen med flere brannmenn bakerst i kommunestyresalen, og de ventet spent på utfallet av debatten.

Les også: hva var rådet fra brannvesenet?

I formannskapsmøtet for noen dager siden kom signalet om at Melhus ønsker å beholde Gauldal brann og redning. Melhus og Midtre Gauldal samarbeider om felles brannvesen gjennom et interkommunalt selskap. Midtre Gauldal har også sagt nei til en fusjon med Trøndelag brann og redningstjeneste der blant annet Trondheim og Rennebu er med.

Ifølge saksframlegget fra rådmannen, ville en fusjon med Trøndelag brann og redningstjeneste ha ført til at Melhus måtte betale 2,5 millioner kroner mer i året. I tillegg var Melhus forespeilet å måtte gi 4 millioner kroner i en engangsinnbetaling. Politikerne i Melhus signaliserte usikkerhet om brannmannskaper fra brannstasjonen i Trondheim ville ha vært nok lokalkjent og ha med seg det rette utstyret.

- En mannskapsbil med 2000-3000 liter vann kan umulig gjøre samme nytte, sa Joralf Rindli (Frp).

Oddvar Horg (Ap) framhevet den kompetansen ansatte i Gauldal brann og redning har når det gjelder redningsarbeid på ulykkessteder. I tillegg minnet han om det arbeidet som ble lagt ned for å få dannet Gauldal brann og redning, og at enkelte politikere da ivret for et samarbeid med Trondheim i stedet for å ha et brannvesen for Melhus og Midtre Gauldal.