De siste ukene har det vært mange negative oppslag om kyllingprodukt solgt på det norske markedet. Mattilsynet melder at 30 prosent av all kylling solgt over disk har antibiotikaresistente bakterier i seg.

Tror bakteriefrykt er årsaken til salgssvikt for kylling - Jeg har tillit til at Norsk Kylling klarer å produsere kylling uten resistensproblemer, sier bondelagsleder Lars Morten Rosmo Desember spesiell

Butikksjef Knut Erik Løvseth ved Rema 1000, Gimse, sier at butikken ikke har sett noen endring i omsetningen av kyllingprodukter.

– Vi må se omsetningen over tid for å se om det er eller har vært avvik, sier han.

– Per i dag har perioden vært for kort til at omsetningsendring kan merkes. En annen sak er at desember er en måned for alt annet enn kyllingprodukter, så vi ser ingen eventuelle endringer enda. I januar vil vi ha bedre oversikt, for da skifter folk tilbake til magrere kjøttvarer, forteller han.

Gjennomstek kyllingkjøttet Mattilsynet har funnet resistente bakterier i sju av ti kyllingfileter – Ingen nevneverdig svikt

– Vi merker ingen nevneverdig omsetningssvikt i salget av kyllingprodukter, forteller butikksjef Vebjørn Skjærvold ved Coop Extra. Også Skjærvold gir uttrykk for at man må se omsetningen over tid for å kunne si noe mer om folks reaksjon på negative oppslag om kvaliteten på kyllingkjøtt.

– Man trenger ikke helle mer bensin på bålet enn det som allerede er gjort, sier Skjærvold etter all medieomtalen kyllingvarene har fått i den senere tid.

Liten nedgang

På Bunnpris er man i ferd med å skifte butikksjef. Påtroppende butikksjef Isak Arnesen blir derfor usikker når vi spør om omsetningen av kyllingkjøtt. Avtroppende butikksjef Tom Søpstad kan derimot fortelle om en liten omsetningsnedgang, særlig i salget av ferskt kyllingkjøtt.

– Kundene har tillit til de varene de får kjøpt i matvarebutikkene, sier Søpstad, og tror ikke dette forholdet vil endre seg.