En sammenslåing mellom Gauldal Brann og redning og Trøndelag brann og redning vil bli dyrere for Melhus og Midtre Gauldal enn eget brannvesen koster. I

I tillegg vil Melhus og Midtre Gauldal få svakere innflytelse, ansatte frykter dugnadsånden forsvinner, det kan bli vanskelig å rekruttere deltidsansatte i distriktene og det er uklart hvordan feiinga vil bli i et sammenslått selskap.

Dette kommer fram i en sak som Melhus formannskap skal behandle i dag. Rådmann Roy J. Jevard fraråder at Gauldal brann og redning overtas av Trøndelag brann og redning. Melhus formannskap vedtok enstemmig  rådmannens anbefaling. Flertallsgruppa føyde til et punkt om at dette gjelder på nåværende tidspunkt.

Ifølge rådmannen vil merkostnadene for Melhus og Midtre Gauldal etter sammenslåing, bli på 2,5 millioner kroner. Dessuten vil Trøndelag brann og redning ha en engangssum på 4,06 millioner kroner, opplyser rådmannen.

Melhus og Midtre Gauldal har fått skissert ei ordning med en person på deltidsvakt hele uka på Støren med styrking i høytider og i sommerferien. Videre er det foreslått at antall mannskaper ved stasjonene i Singsås, Budal og Hølonda reduseres, mens bemanninga på Melhus og Lundamo foreslås å være uendret. Rådmannen mener det vil være uheldig totalt sett å få færre deltidsmannskaper selv om det blir en liten økning på Støren, fordi det blir færre som kan rykke ut ved store hendelser.

I stedet anbefaler rådmannen at Melhus venter til sentrale myndigheter har avklart hvordan framtidas brannvesen skal bli.

Siden 2011 har Melhus og Midtre Gauldal utredet en sammenslåing.