Ulrika Christine Sjølander starter ny bedrift på Korsvegen, Ulrikas massasje, taktil- og energimassasje.

Ulrika Sjølander er offentlig utdannet hjelpepleier med spesialisering innen rehabilitering og habilitering. Utdannelsen innen taktil berøring fikk hun under hjelpepleierutdanningen i Sverige, mens utdannelsen i energimassasje tok hun ved Axelson Body Work School i Oslo.

Ulrika har et lengre opphold på Langedrag naturpark bak seg. Dyr har hun hatt interesse for hele livet. Et utslag av interessen er tidligere kenneldrift på Hølonda. Valpesalg har det også blitt en del av, forstår vi.

Massasje og velferd

Ulrika forteller at hun opprinnelig kommer fra Stockholm. Vi lurer derfor om det ikke blir en vel stor overgang fra Stockholm til Korsvegen? – Neida, forsikrer hun, Hølonda er sentralt sammenlignet med Langedrag og Nore og Uvdal kommune der hun bodde før. Dessuten er hun glad i natur, noe det ikke er så mye av i Stockholm. Noen ganger savner jeg likevel Stockholm, særlig kafeene og kulturlivet der. Etter 15 år i Norge er det likevel slik at hun nesten føler seg litt norsk.

– Jeg jobber med alle typer pasienter, sier Ulrika Sjølander. Hun forteller at hun har jobbet en del med ungdom som har hatt fysiske plager på Gilantunet på Gåsbakken. Massasje må da heller ikke bare utføres på syke personer, sier Ulrika. Friske mennesker har vel så mye utbytte av behandlingen og får fort mer overskudd i hverdagen etter en massasjeøkt.

Hjelp med regnskap

Ulrika forteller at det kan være vanskelig å starte ny bedrift når man ikke har erfaring fra slik etablering fra før. Lover og regler må gjennomgås, papirer må også fylles ut uten at man har hele oversikten når man begynner arbeidet.

– Jeg vil særlig takke Ola Hovin ved Melhus Regnskap AS, som har hjulpet meg svært mye under etableringen av bedriften min, sier Ulrika. - Det er massasje jeg er god på, sier hun videre, egenreklame har jeg egentlig aldri lært. Å finne kunder er derfor en ny opplevelse for meg.