I tirsdagens papirutgave skrev Trønderbladet om Laila Sigfridsson som jobber i hjemmetjenesten i Midtre Gauldal kommune. Hun er ikke lokalkjent og sliter med å finne fram til folk på grunn av at det ikke finnes adressekart å orientere seg etter i kommunen. Sigfridsson mener det er uheldig også for akuttberedskapen at de ikke har adressekart å forholde seg til.

Ambulanse Midt-Norge som holder til på Prestteigen i Støren sier de deler bekymringen. I følge stasjonsleder Jon Rokkonesløkk benytter de idag det digitale kartverket for å komme seg fram.

- Ved utrykning orienterer vi oss fram ved hjelp av gårds- og bruksnummer via det digitale kartet, men det vil by på utfordringer dersom nettet bryter sammen. Og har vi vikarer som ikke er lokalkjent i kommunen vil det være en ekstra sikkerhet å ha et adressekart på plass, sier Rokkonesløkk.

Ikke avgjort

Rådmann Knut Dukane har tidligere uttalt seg om at det ikke er endelig avgjort om det skal bevilges penger til adresseringsprosjektet, men at budsjettet er veldig stramt. Til neste år må kommunen spare inn 33 millioner kroner.

- I forhold til akuttberedskapen er det en fordel at hver enkelt eiendom har en adresse, men vi er helt nødt til å se på budsjettrammen og hva vi har mulighet til å bevilge penger til. Det har vært politisk oppmerksomhet for å få til adresseringsprosjektet, men i budsjettforslaget er det ikke satt av penger til dette foreløpig, sier Dukane.

Høyt prioritert

Leder i utvalg for næring, plan og miljø, Torstein Rognes, sier at adresseringsprosjektet er en relativt liten post i budsjettet, og at det er mange prosjekter som det er nødvendig å gjøre noe med.

- Vi har gått igjennom forslaget til rådmannen og det viser at vår enhet prosentvis er pålagt langt større kutt sammenlignet med andre enheter. Vi har en stor jobb å gjøre når det gjelder både adresseringsprosjektet og andre prosjekter, men vi blir nødt til å se på helheten. Det er mange faktorer som spiller inn, men det å få gjennomført adresseringsprosjektet har høy prioritet. Likedan er jeg bekymret for gjennomføringsevnen i forhold til vedtatte planer blant annet med tanke på kapasitet på areal og byggesaksbehandling og nødvendig oppfølging av ulike tiltak innenfor landbruket, sier Rognes.

Formannskapet skal behandle budsjettforslaget førstkommende mandag før det skal gjøres et endelig vedtak i kommunestyret 8.desember.