- Vi fikk oppsigelse på lokalene på Moøya i fjor på grunn av at Støren Treindustri vokser og har behov for området selv. Nå har vi derfor besluttet å signere en aksjekjøpsavtale med Coop Oppdal som blir ny eier av butikken når vi åpner nytt byggvarehus på Moøya Næringspark, sier daglig leder i Byggeriet Byggshop Støren AS, Tore Stensland.

Stort behov for investering

Etter oppsigelsen i fjor høst kastet Byggshop seg rundt og fikk kjøpt tomt av kommunen sammen med gruppen Moøya Næringspark.

- Underveis har vi sett behovet for store investeringer. Uten samarbeidet med Coop har vi ikke hatt mulighet til de investeringene som behøves når vi nå skal i gang med utbygging, sier Stensland som sier at dagens butikk blir åpen helt fram til nyåpningen av byggvarehuset i næringsparken.

Dagens ansatte blir med

Selskapet drives som vanlig helt til flytting. Når selskapet flytter inn og utvider på den 20 mål store tomta på Moøya Næringspark skal det så fusjoneres inn i Coop.

- I første omgang drives det videre som det selskapet det er, men med en annen eier. En av forutsetningene for avtalen er at dagens ansatte er med videre. Dette har vært viktig for oss på bakgrunn av deres kompetanse og kunnskap om markedet. Det vil også bli behov for flere ansatte i den nye butikken, sier Morten Erik Stulen, administrerende direktør i Coop Oppdal.

Avtalen trer i kraft 1.januar

Ifølge Stulen ble Coop kontaktet av Stensland i fjor høst, og Stulen mener Gauldalen generelt er et område som Coop har nytte av å ekspandere i.

Avtalen trer i kraft fra 1.januar 2015, og planlagt åpningsdag for den nye byggbutikken er satt til 7.mai neste år. Fram til mai vil altså Byggshop ha åpent i sine lokaler på Moøya.

Verken Coop Oppdal eller Byggeriet Byggshop Støren ønsker å kommentere prisen på avtalen, men sier at begge partene er godt fornøyd med resultatet av forhandlingene.

På denne 20 mål store tomta skal det etterhvert settes i gang med byggeaktivitet. Foto: Coop Oppdal