I dag starter Melhus formannskap arbeidet med den nye planen for Melhus sentrum.

Stor byggeaktivitet

Hvordan skal Melhus sentrum utvikle seg framover? Melhus sentrum preges av stor byggeaktivitet, og det er ventet at det vil skje i 5-10 år framover. Akkurat nå er det Høvdingplassen som tar mye oppmerksomhet i sentrumsbildet. I tillegg foreligger det planer om utbygging av Melhusjordet med 300-350 leiligheter og tusenvis av kvadratmeter til næringsareal samt at den tidilgere e-verksbygninga (TrønderEnergi) kan bli revet og erstattet med et seks etasjer høyt bygg med leiligheter. Flere andre leilighetsprosjekter er enten under bygging eller snart klar for bygging.

Ordfører Jorid Jagtøyen orienterte under en næringslivfrokost i regi av Næringsforeningen i Trondheimsregionen, avdeling Melhus kort om at en sentrumsplan skal lages, og deretter gikk hun til formannskapets arbeidsmøte.

Søker om midler

Formannskapet skal arbeide med premissene for sentrumsplanen. I Melhus er det for øvrig hektisk planleggingsaktivitet, og Jagtøyen forteller til Trønderbladet at kommunen har søkt om midler fra Sør-Trøndelag fylkeskommune til en planleggerstilling. Ordføreren viser til at Ørlandet har fått to prosjektstillinger, og at det er aktuelt at Melhus får ei stilling finansiert utenfra fordi flere statlige oppgaver som E6 og godsterminal legger beslag på planleggingskapasitet.

I sentrumsplanen kan det blant annet komme punkter om etasjehøyde, grønne lunger, parkeringsforhold og hvordan sentrum kan bli attraktivt å bo og arbeide i.

- I Melhus sentrum skal det være høy utnyttelse, her skal folk bo og arbeide, og det skal være et sentrum som lever etter butikkenes stengetid, sa Jagtøyen under næringslivsmøtet.

Hvordan ønsker du Melhus sentrum skal se ut i framtida?