En kampanje på skolene i Sør-Trøndelag har ført til at noe av de ansatte i skolen er blitt fosterforeldre.

Slik har noen av de 70 barn og unge i Sør-Trøndelag  som hvert år trenger en familie, fått et nytt hjem, opplyser Line Mari Øyen leder for Bufetat inntak og Fosterhjemsrekruttering Sør-Trøndelag.

- Disse barna har fått noe som de aller fleste tar for gitt: Å ha noen som hjelper til med leksene, kjører til og fra trening og som sier god natt til dem hver kveld, sier Line Mari Øyen.

For å skaffe nye fosterhjem dro Bufetat, Inntak og fosterhjemsrekruttering Sør-Trøndelag i fjor rundt til mange skoler i fylket.

Tanken var å rekruttere fosterhjem blant tilsatte i skolesektoren. Dette ble gjort i samarbeid med ordførere, barneverntjenestene og skoleledelsen i kommunene.

Takker for samarbeidetOnsdag denne uka vil Bufetat, Inntak og fosterhjemsrekruttering Sør-Trøndelag følge opp kampanjen ved å reise rundt og besøke hver enkelt skole.

- Vi ønsker å vise at vi setter veldig stor pris på samarbeidet med skolene. Under besøkene vil vi overrekker skolens ledelse en plakat som viser at det nytter, og at det aldri er for sent å hjelpe noen på rett vei. Denne plakaten ber vi om at de henger opp på et synlig sted som takk for samarbeidet, sier Øyen.

Forskning viser at mange fosterforeldre kommer fra undervisningssektoren. De er en av årsakene til at skolesektoren ble valgt for å rekruttere fosterhjem, opplyser Øyen.

Finne nye familier

- Vi ønsker å videreføre samarbeidet med skolene,  og ber dem derfor om å hjelpe oss å nå foresatte med informasjon om barn og unges behov for fosterhjem. Vi tror at det i skolens lokalsamfunn, og  blant elevenes foresatte finnes familier med overskudd i hverdagen som har lyst  til å hjelpe et barn som har det vanskelig, sier Line Mari Øyen.

Et fosterhjem gir barn og unge en mulighet for å etablere nye, trygge og livslange relasjoner.