Norske pelsdyrbønder jobber med økt åpenhet i næringen, og denne helgen arrangerer pelsdyrbøndene derfor åpne gårder over hele landet. Alle har mulighet til å bli med inn på besøk.

– Denne helgen gjør vi en ekstra innsats for å skape oppmerksomhet rundt muligheten til å besøke en pelsdyrgård. Over 100 gårder over hele landet deltar med arrangementer i ulike størrelser. Vi ønsker at alle skal vite at de når som helst kan ta kontakt for å komme på besøk, forteller Guri Wormdahl, informasjonssjef i Norges Pelsdyralslag.

Norges Pelsdyralslag, som er næringsorganisasjonen for norske pelsdyrbønder, har nylig innført besøkstelefoner i alle åtte regioner. Dersom man ikke har mulighet til å besøke en pelsdyrgård denne helgen, kan man ta kontakt med sin region for å avtale besøk ved en passende anledning.

– Om det er en annen gård du gjerne skulle besøkt, så bare spør. Vi avtaler et tidspunkt som passer for besøk, uttaler Wormdahl.

I vårt område kan du stikke innom John Jarle Gorseth i Soknedal på søndag, lørdag har Mikal Kvaal på Kvål åpen gård, eller du kan ta turen til Hovin og Jon, Kjell og May Siri Grytdal på søndag.