Høyres gruppeleder Torhild Aarbergsbotten mener ordfører Erling Lenvik (Ap) ikke kan ha lest Nasjonal transportplan når han hevder at Arbeiderpartiet, ville ha sørget for å ha E6-strekninga Vindåsliene-Korporalsbrua på plass.

- Da kan Lenvik umulig ha lest Nasjonal transportplan som ble vedtatt i juni. Da ble det ikke lagt inn ei eneste statlig krone. Det er krevende å diskutere samarbeid om E6 når Lenvik kommer med slike utspill, sier Aarbergsbotten.

Aarbergsbotten tok kontakt med Trønderbladet etter å ha lest om Lenviks skuffelse over manglende lovnader om bevilgninger til E6 sør.

- Vi står så mye sterkere om vi står samlet i denne saken. I likhet med alle andre håper jeg at det kommer penger, og jeg trodde det ville komme signaler om det under Vegforum Trøndelag, sier Aarbergsbotten.

Venter mer penger

Aarbergsbotten har nå et håp om at det kommer mer planleggingsmidler i budsjettet for 2015, og hun peker på at E6 sør står øverst på prioriteringslista i Sør-Trøndelag.

Når det gjelder byggestart for E6 Vindåsliene-Korporalsbrua, mener Aarbergsbotten at bompengesøknaden må behandles av Stortinget først. Den skal etter planen opp i Stortinget i 2016.

- Det er mange løse brikker som må på plass, og det må avklares i forhold til veiselskap. Jeg synes samferdselsministeren var klar på at E6 sør egner seg godt for veiselskap eller OPS, sier Aarbergsbotten.

- Må få være utålmodig

Ordfører Erling Lenvik mener at det må være lov for ordførerne å være utålmodig, og spesielt siden det er satt av midler i Nasjonal transportplan for perioden 2014-2017.

- Jeg fritar på ingen måte den rødgrønne regjeringa. Men ut fra lovnadene Høyre kom med i valgkampen, må det være lov til å være konstruktiv og utålmodig, sier Lenvik.

Lenvik sier at det er ingen grunn til å slåss om veimidler internt i Trøndelag.

- Hvis det ikke kommer penger i statsbudsjettet, deler vi nok den samme følelsen av skuffelse, mener Lenvik.

Les også: opprørt over lunken samferdselsminister