Forventningene om en budsjettlekkasje om E6-penger var stor under Vegforum Trøndelag i går tirsdag da samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) kom på besøk. Statsråden delte ikke ut penger, og han sier til Trønderbladet at Arbeiderpartiet har skapt forventning om at det skal komme penger til E6 i Soknedal nå.

- Det er bare å sette i gang. Min forgjenger startet med E6-saken i 1995, og det har snart gått 20 år. E6 fra Vindalsliene til Korporalsbrua skyves bare ut i tid. Det loves og loves, og det blir stor skuffelse om det ikke skjer noe nå, sier ordfører Erling Lenvik.

Ap-ordføreren mener at selv om den nye regjeringa vil ha bygging av hele E6-strekninga fra Trondheim til Ulsberg under ett, er det mulig å starte bygging i Soknedal nå.

- Jeg synes det er utrolig trist om det ikke settes av penger til E6 i statsbudsjettet, og uten penger nå vil prosjektet Vindalsliene-Korporalsbrua flyttes ytterligere ut i tid, sier Lenvik.

Verken ordfører Lenvik eller ordfører Jorid Jagtøyen var til stede på Vegforum Trøndelag, og Lenvik mener Trøndelag likevel var godt representert.

- Vi var på eiermøte i Envina, opplyser Lenvik.

Les også: hva var det samferdselsministeren lovte?