- Regjeringa har beredt grunnen, nå må de kvittere, sier fylkesvaraordfører Arne Braut (Sp).

Braut var en av mange poiltikere på Vegforum Trøndelags møte i Trondheim i dag tirsdag, og der lyttet han til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens (Frp) tanker om ny E6.

Statsråden ga ingen konkrete løfter om at det kommer penger verken til ny E6 i Soknedal eller ellers på strekninga mellom Trondheim og Ulsberg. 8. oktober kommer statsbudsjettet, og da blir det klart om regjeringa har satt av penger til byggestart. Avdelingsdirektør Ketil Strand i Statens vegvesen sier til Trønderbladet at vegvesenet står klar til å sette i gang bygging neste år om regjeringa bevilger penger.

Fylkesvaraordfører Braut er glad for at regjeringa tidligere har gitt 20 millioner kroner til planlegging av ny E6, og at planlegginga er kommet i gang for fullt. Derimot mener han at når regjeringa har gitt disse pengene, må den også følge opp med penger til selve veibygginga.

- Regjeringa kan ikke dekke seg bak at de har bevilget planleggingsmidler. Da må de komme med penger til bygging, sier Braut.

Samferdselsministeren peker på at det er 2,5 milliarder kroner til veibygging, men at det ikke rekker til mer enn ett års bygging. Solvik-Olsen ønsker at når veibygginga i Soknedal starter opp, skal denne veibiten bli en del av et sammenhengende E6-prosjekt. Å ta hele E6-bygginga under ett, vil spare penger og være mer effektivt, mener Solvik-Olsen. Han viste til at vegvesenet har antydet at 5-10 prosent kan spares med helhetlig bygging, og at det vil utgjøre en stor sum når E6-strekninga fra Melhus til Ulsberg er beregnet å koste 15,5 milliarder kroner.

Mange ordførere var på Vegforum Trøndelag for å snakke varmt om "sin" veistrekninga, Meråkerbanen eller elektrifisering av jernbanen. Ordfører Jorid Jagtøyen var ikke tilstede, og hun begrunner det med at hun var opptatt med møte i Melhus formannskap og eiermøte i Envina.

Til Trønderbladet uttaler Jagtøyen at det faktisk er Midt-Norges tur nå.

Vegforum Trøndelag samlet seg til møte i Dora, og møtedeltakerne hadde selskap av en lastebil.