Miljøgata vil være så reparert at den blir kjørbar til julegata skal tennes, lover Søbstad Entprenør.

Søbstad Entreprenør har fått ti uker på seg til å få fikset det ødelagte kloakkrøre og få massene tilbake igjen. Fristen er 22. desember, og på det tidspunktet ville det ikke bli så mye tid igjen til ei julegate. Anleggslederen mener at miljøgata vil bli kjørbar innen første søndag i advent. Hvorvidt entreprenøren vil kjøre to skift som en politiker i formannskapet har foreslått, vil bli en sak mellom entreprenøren og Melhus kommune, opplyser entreprenøren.

Miljøgata er nå stengt på midten, og oppgravinga har startet. Like ved graveområdet har entreprenøren fått tillatelse til å ha midlertidig riggplass der masser lagres inntil videre. Ved starten av desember håper entreprenøren at gata kan gjenåpnes. Da kan det være at miljøgata er kjørbar tvers gjennom, men ikke helt ferdig rehabiitert, forklarer anleggslederen. Årsaken kan være at massene har behov for å "sette" seg, og at det derfor kan være hensiktsmessig å vente med den endelige overflata med kantsteiner.

Entreprenøren har merket seg stort engasjement rundt Høvdingplassen der Søbstad Entreprenør har hovedoppdraget, og at folk kommenterer at bygget ser stort ut. Alt er bygd etter gjeldende reguleringsplan og tillatelser fra kommunen, opplyser Søbstad Entreprenør.