- Jeg fikk mange hint om at det ikke er alle forunt å få sitte i sulkyen bak Juliano Rags, sier varaordfører Sigmund Gråbak (H) etter turen.

Varaordføreren fikk spørsmål om han ville komme til Gauldal travsportlags kjøredag i Vollmarka i dag lørdag. Ikke siden åpningsløpet for noen år siden, var det så mange påmeldte hester. Over 50 møtte opp.

Mellom ett av løpene fikk varaordføreren prøve seg som travkusk med Noralf Brækken rett bak. Rett før gikk flere bort til varaordføreren for å minne om hvor viktig det er å kjempe for at Vollmarka i Melhus skal velges, når det regionale travanlegget skal bygges.

- Vollmarka er absolutt beste plass for et nytt sentralanlegg. Det har vi ment hele tida. Melhus kommune vil gjøre alt de kan for å få anlegget til Vollmarka, sier Gråbak til Trønderbladet.

Superhesten Juliano Rags skrapet utålmodig med hovene inne i stallen like før kjøringa skulle starte. Regnskyllet førte til at varaordfører Gråbak fikk regnklær å ha på utenpå Høyre-jakka, og Brækken beklaget spøkefullt at kjøreklærne var røde. Den eneste befatninga Gråbak har hatt med hest tidligere, er at han såvidt har sittet på en hesterygg og at han har ei datter han omtaler som hestegærn.

Ute på banen la Juliano Rags avgårde, og en strålende fornøyd varaordfører kunne konstatere at turen gikk fint.

- Dette var tøft og artig. For noen krefter hesten har. Dette var en ny opplevelse for meg, sier Gråbak.