- Jeg er kjempelettet. Hele gården kunne ha gått med, sier gårdeier Arne-Jakob Jakobsen etter at det fredag ettermiddag begynte å brenne i låven på gården.

Flere varslet

Gården er en av de største i Melhus, og ligger like ved Rødde folkehøgskole. Jakobsen var i fjøset på motsatt side av Åsvegen da han fikk beskjed av John Borg om at det brant i låven.

Flere meldte fra om at det brant i låven, og elever fra Rødde folkehøgskole kom til. Bussjåfør Ivar Skarsem kom kjørende forbi, og hjalp til med å redde ut utstyr.

Sterk vind

- Med den vinden som er, er det helt utrolig at gården berget, sier Arne-Jakob Jakobsen.

Han er svært glad for at han har brannalarm på gården. Den ble utløst, og hørtes over et større område.

Inne i låven var forsentralen, og Jakobsen sier at han fredag ettermiddag ikke har oversikt over skadene. I låven ble det også lagret utstyr og materialer.

På denne delen av gården har Jakobsen ammekyr om vinteren. I tillegg har han hønseri og kjøttfe, og noe av virksomheten er på den andre sida av veien.

Rask utrykning

Takket være superrask utrykning av brannvesenet ble brannen i låven raskt slukket. Brannsjef Arild Karlsen i Gauldal brann og redning forteller at 30 brannfolk fra Melhus brannstasjon og Hølonda brannstasjon ble kalt ut. I tillegg kom det hjelp fra Sandmoen brannstasjon.

- Dette er et klassisk u-tun, og det kunne ha gått skikkelig ille med gården. All ære til dem som varslet og som slukket brannen, sier Karlsen.

Da brannmannskapene kom til, var det synlige flammer. I 17-tida var brannen slukket. Politiet kom også til brannstedet, og de opplyser at de foreløpig ikke kjenner brannårsaken.

- Jeg har ikke peiling på hva som førte til at det begynte å brenne, sier gårdeier Jakobsen.

Brannmannskapene var fredag ettermiddag i ferd med å avslutte slokkingsarbeidet.
Det var i låven at det begynte å brenne.
Brannsjef Arild Karlsen fikk varsel fra 110-sentralen om brannen, og han kalte inn mannskaper fra flere brannstasjoner.
Låven har fått en del skader, men står etter brannen.