En lastebil med kran ble rundt klokken 15.40 i dag sittende fast etter å ha tatt opp i jernbanebrua i Melhus sentrum. Togtrafikken ble stanset, og NSB og politiet rykket ut til ulykkesstedet. Det er nå ryddet på stedet, og trafikken går som normalt, meldte NSB på Twitter klokken 1700.

Var på vei hjem

Selv om togtrafikken skal ha blitt stanset, passerte et tog over linja da Trønderbladet var på stedet like etter at uhellet inntraff. Det var da usikkert om brua hadde tatt skade, men toget passerte til alt hell uten problemer.

Lastebilen ble stående en god stund på stedet, men veitrafikken kunne passere under brua i ett felt i retning Melhus sentrum.

- Jeg hadde vært i banken og var på vei hjem til Øyåsbakkan, sier sjåfør Knut Olav Bye, som jobber for TrønderEnergi.

- Ikke morsomt

Kjøretøyet, som ble sittende fast, var lastet med jernskrot (Brom) fra Berkåk, som skal videre for levering i Trondheim.

- Jeg ringte med en gang toglederen og politiet for å få stanset toget. Dette var ikke noe morsomt, jeg hørte bare et smell, sier han.

- Krana var ikke lagt sammen skikkelig, den lå bare oppå lasset.

Undersøkte toglinja

Sjåføren innrømmer at det er hans egen feil, og fortviler over det som har skjedd. Platten bak på lastebilen, der krana er festet, ble bøyd ned mot asfalten.

- Nå må jeg ringe hjem og si jeg blir forsinket, sier Bye til Trønderbladet.

En redingsbil kom til stedet, og toglinja ble undersøkt av arbeidere fra Jernbaneverket.

#Dovrebanen:Stengt for togtrafikk ved Melhus stasjon. Kran har skadetjernbanbroen over Fv 735 Gimseveien, men trafikken kan passere.

Lastebilen ble stående under brua etter krasjen, og Falck kom til stedet for å ta hånd om kjøretøyet. Foto: Elling Finnanger Snøfugl