Sjåføren forklarte til tronderbladet.no at han måtte bråbremse da bilen foran plutselig signaliserte at den skulle av til venstre. Storparten av semitrailen havnet utenfor veien, mens bakparten stakk delvis innpå veien. Mens bergingsmannskapet jobbet på stedet ble trafikken dirigert forbi i sørgående kjørefelt av politi på stedet.

Cirka halvannen time etter at lastebilen havnet i grøfta ble veien åpnet for normal trafikk igjen. Politibetjent Hans Magnus Dahl forteller at bilistene var tålmodige og ventet på signal til å passere bergingsstedet. Samtidig ser han alvorlig på at noen bilister kjørte relativt fort forbi.

- Det er særs viktig at det er fartsavpassing når en kjører forbi bergingspersonell som jobber på stedet. Jeg ga beskjed til bilistene om å kjøre sakte, og at noen valgte å blåse forbi er ikke bra i det hele tatt, sier han.

Dahl forteller at politiet har opprettet sak på utforkjøringen siden det ble gjort skade på «annen manns» eiendom. Lastebilen tok med seg deler av autovernet på ferden ut i grøfta og i tillegg måtte bergingsmannskapet kutte en del av det for å dra bilen opp forfra.

Det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring og Dahl vurderte hendelsen slik at det ikke var grunn til beslag av førerkort.