De aller fleste kommuner har kun valg mandag, mens det i Midtre Gauldal tidligere har vært holdt 2-dagers valg, der stemmestedene på Støren, Soknedal og Singsås har holdt åpent også søndag. Nå har kommunestyret bestemt seg for å gå bort fra denne ordningen til neste år.

– Bør være tilstrekkelig

I statsråd 6. juni ble valgdagen for kommunestyrevalget og fylkestingsvalget 2015 fastsatt til mandag 14. september 2015. Hvert enkelt kommunestyre kan derimot bestemme at det i vedkommende kommune skal holdes valg også søndag 13. september 2015.

Rådmannen vurderer nå at kommunen har tilrettelagt forhåndsstemmegivningen slik at det skal være enkelt for velgerne å stemme.

– Det bør derfor være tilstrekkelig at valg kun holdes mandag 14. september også her, anbefalte rådmannen, som fikk støtte av kommunestyret i en enstemmig votering mandag.

Stille protest

Selv om ingen kom med alternative forslag, benyttet Harald Rognes (Bygdelista) anledningen til å si sin mening.

– Jeg vet at det er mange rasjonelle hensyn som ligger til grunn for at det skal være valgdag kun mandag. Det kan godt være jeg er litt bakpå når det gjelder tekniske nyvinninger, men vi plages jo med oppslutningen, og det er nok en del som ser det som hensiktsmessig å gjøre dette på søndag før de skal begynne på ei ny arbeidsuke, uttalte Rognes.

– Jeg mener dette er et skritt tilbake, og jeg liker det ikke, selv om jeg ikke stemmer mot.

Dermed blir det valgdag kun mandag 14. september i Midtre Gauldal til neste år.

– Jeg liker det ikke, selv om jeg ikke stemmer mot, uttalte Bygdelistas Harald Rognes mandag. Foto: Elling Finnanger Snøfugl