At den slitne brua som krysser Gaula på Rognes er nedslitt og har behov for en omfattende oppjustering, har vært klart i mange år.

– Det er vanskelig å komme over med store biler, noe som byr på store problemer både for gårdbrukerne og tungtransporten, sa Bygdelistas Kjell Arne Vinsnesbakk i et innlegg under mandagens kommunestyremøte.

Ikke prioritert

Det var også han som fremmet forslaget om å forskuttere 10 millioner kroner til prosjektet da budsjettreguleringer for 2014 ble tatt opp.

Kommunestyret har også tidligere forskuttert penger til prosjektet, som er et 50-50-spleiselag med fylkeskommunen, men heller ikke i fjor kom brua langt nok fram i køa for å prioriteres. Dermed fikk heller ikke Midtre Gauldal gå videre med den etterlengtede opprustinga.

– Gode signaler

Nå tyder derimot mye på at Rognes bru får innpass i neste års veiopprustinger i fylkeskommunal regi.

– Jeg vet at det jobbes med dette nå, og at de for ikke lenge siden var på befaring, sier ordfører Erling Lenvik (Ap), som deler oppfatning med både varaordfører Bjørn Enge (H) og rådmann Knut Dukane.

Advarer mot overkjøring

Senterpartiets Sivert Moen jr. påpekte under møtet at kommunen ofte har kommet på utsida i planleggingen av E-vei-prosjektene i kommunen, og viste blant annet til den mye omtalte Vagnildveien i Soknedal, der mange har vært kritiske og lite fornøyde med det arbeidet som nå gjøres på fylkesveistrekningen.

– Jeg savner at vi får være med på laget når dette planlegges, og dette må vi også passe på når Rognes-brua nå ser ut til å stå for tur.

Rådmann Dukane lovte å se på mulighetene for å komme med sterkere inngripen.

Ordfører Erling Lenvik (Ap) og rådmann Knut Dukane (t.h.) har fått gode signaler fra fylkeskommunen. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Kjell Arne Vinsnesbakk fikk medhold i forslaget om å reservere 10 millioner kroner til Rognes bru. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Sivert Moen jr. (Sp) oppfordret til mer delaktighet fra kommunens side i planleggingen av såkalte E-veier, og kom med krass kritikk av det pågående arbeidet på fylkesvei 656 i Soknedal. Foto: Elling Finnanger Snøfugl