Oppgraving av miljøgata i Melhus er i gang for å få reparert miljøgata, og dette fører til at miljøgata blir stengt på midten.

Ifølge kontrakten Søbstad Entreprenør og Melhus kommune er blitt enige om, skal anleggsarbeidet være ferdig 22. desember. Søbstad Entreprenør vant anbudet for reparasjonen etter at kloakkledninga ble ødelagt under grunnarbeidet på Høvdingplassen der Søbstad Entreprenør er hovedentreprenør.

- Gravinga skaper mye trøbbel. Hadde en hatt to skift, ville en halvert tida dette tar. Folk ville ha akseptert at det blir jobbet i to skift i Melhus sentrum om det er stilt etter klokka 21, sa Mikal Kvaal (H) i Melhus formannskap i dag tirsdag.

Kvaal spurte rådmannen om det er mulig å pålegge entreprenøren som har fått oppdraget, om å ha to skift. Morten Bostad er fungerende rådmann, og han viste til kontrakten der det står at arbeidet skal være ferdig innen 22. desember. I kontrakten er det tatt forbehold om at det kan bli forsinkelser på grunn av værforhold og at grunnen trenger tid til å sette seg.

Oppgravinga kan føre til at deler av miljøgata ser ut som en grusvei slik den gjorde en lengre periode i byggetida. Jens Otto Havdal (Ap) spurte rådmannen om det er mulig å pålegge entreprenøren å bruke kaldasfalt om det blir forsinkelser på grunn av været, slik at folk slipper å kjøre på grusvei. Svar på dette fikk ikke Havdal, men ordfører Jorid Jagtøyen sa at dette er et viktig moment.