Sand hadde et stort ønske om å gjøre noe for å bedre barns forutsetninger, og styrke dem for å kunne takle utfordringer som livet byr på.

Sammen med venninnen Rikke Philippi, som blant annet har erfaring fra Mental helse og Verdensdagen for psykisk helse, tok ideen om prosjektet «Se meg» form. Etter en positiv runde for å innhente samarbeidspartnere og andre bidragsytere, har de nå begynt å legge opp aktiviteter for barna.

I januar starter de opp med barnegrupper, hvor det blir forskjellige aktiviteter.

– Vi skal ha ulike tema. Det kan være skogstur, skidag i sentrum, fotball, dans og musikk, eller en bakedag hvor vi kan invitere foreldrene etterpå, forteller Sand.

Gruppene vil være rett etter skoletid, en dag i uka.

Målgruppen er barn som ønsker en ekstra arena der de opplever mestring og mening, og der de får delta på morsomme og givende aktiviteter. Noen av plassene er for barn uten spesielle utfordringer, men som kunne tenke seg å delta i et nytt og spennende tilbud. De andre plassene er forbeholdt barn som har utfordringer av fysisk eller psykisk art. Dette kan være skilsmissebarn, barn som er pårørende til syke, eller barn fra familier med lav inntekt.

– En blandet målgruppe reduserer mulighetene for stigmatisering, og det bygger relasjoner og vennskap sier Sand.

Hun sier videre at mange ikke har råd verken til å ha barna sine på SFO eller i organisert idrett, og at dette ofte kan være de barna som virkelig trenger å bli sett og få være sammen med andre barn og voksne. «Se meg» kan være et alternativ til denne gruppen barn.

Den siste helgen i september arrangerer «Se meg» ballskole i Bankhallen på Melhus og Rosenborg ballklubb er med på laget. Helgen blir fylt med aktiviteter, og om noen kunne tenke seg å delta, er det fortsatt ledige plasser.

I november blir det et foredrag rettet mot voksne i kinosalen i Rådhuset

Du kan lese mer om prosjektet på facebooksiden Se meg, eller internettsiden Se-meg-prosjektet.