Regjeringa er i gang med å spørre landets kommuner om hva de mener om snøscooterkjøring generelt og bruken av snøscooterløyper.

Opprinnelig satte regjeringa å sette i gang ei prøveordning med snøscooterløyper for 104 kommuner, og Melhus var ikke en av dem. Da Sivilombudsmannen mente at forsøket lå utenfor loven, bestemte regjeringa seg for å fremme endringer i lov om motorferdsel slik at det kan åpnes for etablering og bruk av snøscooterløyper for fornøyelseskjøring. Ifølge regjeringa skal kommunene selv få bestemme hvor løypene skal gå.

Komite for teknikk og miljø i Melhus har vedtatt at de tar høringsforslaget til orientering, og kommer ikke med noen merknader utover det.

I saksframlegget til komiteen kommer det fram at det er delt ut 250 løyver for snøscooterkjøring i Melhus, og at mange av dem er gitt til hytteeeiere. I Melhus kan en få løyve om hytta er minst 2,5 kilometer unna parkeringsplass for bil. Antall turer er ikke begrenset, noe rådmannen synes er betenkelig siden motorferdselsloven tar til orde for at snøscooterkjøring skal begrenses av hensyn til naturen.

Rådmannen opplyser at Melhus kommune ikke har mottatt henvendelse fra folk som ønsker at det opprettes snøscooterløyper. Kommunen har fått rapporter om at det har foregått ulovlig snøscooterkjøring, deriblant uten førerkort og med uregistrert snøscooter.

Hva mener du om utvidet bruk av snøscooter?