Mandag morgen ble den langvarige lærerstreiken avblåst da partene i lærerkonflikten ble enige om å anbefale en ny arbeidstidsavtale for lærerne. Tirsdag var elevene og lærerne tilbake på skolen.

– Vi er glade på elevenes vegne, og jeg tror mange lærere synes det var mer enn greit å komme seg tilbake på jobb, sier Hege Sommervold, leder for Utdanningsforbundets lokallag i Midtre Gauldal.

Fleksibiliteten intakt

Dermed ble dagens planlagte stormarkering ved GSK, der lærere fra både Midtre Gauldal, Rennebu, Oppdal, Røros, Holtålen og Melhus skulle slå ring rundt skolen, naturligvis avlyst.

– De alller fleste mener dette var verdt å streike for. Vi har klart å beholde den fleksibiliteten vi trenger for å gjøre en god jobb for elevene, selv om vi kunne ønsket oss flere sentrale holdepunkter. Vi har i alle fall fått på plass overtidsordninga og en del andre punkter som er blitt klargjort, sier Sommervold.

– Delte meninger

Selv om partene nå kom til enighet, står ikke jubelen i taket, hverken i KS eller i lærerorganisasjonene.

– En kan si at mange medlemmer sier at de ikke er fornøyd med avtalen, men at det er bedre skisse enn det som ble lagt fram før. Jeg vet ikke om en lengre streik hadde ført til annet resultat. Det er ikke sikkert det var mer å oppnå.

Stor jobb

Nå går det nye forslaget til uravstemning, som skal leveres innen 10. september.

Sommervold påpeker at den nye avtalen med lokal mekling vil komme til å by på utfordringer, selv om lærerne er sikret å nå fram med sine krav.

– Det blir en stor jobb for de hovedtillitsvalgte som skal være med og forhandle fram gode avtaler både for ledelse og lærere, sier hun.