- Det er veldig deilig. Vi merket i hele andre omgang at vi hadde muligheten til å få vinnermålet og produserer en del sjanser på slutten. Vi hadde hele tiden troa på at vi skulle klare det, sier Bjerkan til Trønderbladet få minutter etter at matchvinneren sendte Rødde noen steg videre mot trygg plass.

Klabb og babb

Motstander Rosenborg 2 lå under nedrykksstreken før kampen, men RBK-rekruttene kunne med seier forbipassere Rødde på tabellen. Det hadde ikke vært særdeles ufortjent utifra spill og sjanser, men like før slutt stanget Michael Karlsen og Bjerkan mot hjemmelagets mål og sistnevnte jobbet med seg ballen og satte den i det åpne målet.

- Det var litt klabb og babb, så plutselig lå ballen i beina. Da var det bare å pirke den inn, sier Bjerkan etter å ha mottatt gratulasjoner fra far, onkel og søskenbarnet som omfavnet ham etter kampen.

Protesterte

Rosenborg-keeper Jacob Storevik fikk gult kort for protester og ville ha målet annullert.

- Jeg vet ikke, jeg så det egentlig ikke så godt, påstår Bjerkan.

- I en så viktig kamp var det deilig med tre poeng, så det er nok blandt de viktigste scoringene mine, sier nyervervelsen fra Kolstad, som nylig scoret et annet viktig mål da Rødde slo Træff 2-0 borte for nøyaktig to uker siden. Med tre poeng i kveld kan Rødde se oppover på tabellen den neste uka.

- Nå får vi en liten luke ned til Rosenborg 2, Herd og Valdres. I stedet for å bare være et par poeng foran, så har vi nå en luke ned også kobler vi oss opp mot Træff og Brumunddal, smiler matchvinneren.

Redd for å tape

Egentlig lå det aldri noen scoring i lufta på Rosenborgs treningsbane mandag kveld, der begge lag spilte med høye skuldre og tok få sjanser offensivt. Tabellposisjonen gjorde kampen svært viktig for begge lag.

- Det blir jo det i en så viktig kamp, det er klart det påvirker oss. Men egentlig er det en for dårlig prestasjon i forhold til hva vi klarer. Så lenge det ble tre poeng, skal vi si oss fornøyd, sier Bjerkan.

Er det riktig å si at dere var mer redd for å tape da dere gikk ut på banen?

- Da det sto 0-0 og dem hadde sjansene, så har vi en liten følelse av at hvis vi taper nå, så er vi helt nedi der, erkjenner han.

Rødde tar imot opprykkskandidat Elverum i Gruva lørdag.