Ny strømmast er på plass ved Melhusbrua, og Sintef Byggforsk har tatt prøver for å unngå nytt mastehavari.

Fagsjef for regional nettutbygging i TrønderEnergi nett, Arnvid Sylte, opplyser at strømmen på den nye 66 kV-ledninga mellom Klæbu og Gimse trafostasjon blir satt på i løpet av september.

Kollapsen

– Vi ble en måned forsinket på grunn av havariet, sier Sylte.

I vinter kollapset plutselig endemasta ved Melhusbrua, og mange var engasjert i spørsmålet om hvordan ei splitter ny mast kunne ende opp i en 90 graders vinkel. Like før havariet var montører fra Istad Energimontasje oppe i masta, og til alt hell var ingen der da masta kom skjevt ut.

– Havariet skyldtes en konstruksjonsfeil hos leverandøren, opplyser Sylte.

Kontroll

Sintef Byggforsk har foretatt beregninger og har dobbeltsjekket den nye masta som ble montert i forrige uke, og TrønderEnergi nett har også fått Sintef Byggforsk til å foreta stikkprøver av de andre mastene for å undersøke om de har hatt en systematisk feil. Sylte forteller at de andre mastene er i orden, og at den nye masta skal være trygg.

Nå gjenstår noe arbeid i begge endene av den nye strømlinja. Den skal sørge for tryggere strømforsyning, og Sylte sier at dersom strømlinja hadde vært på plass da stormene raste i vinter, kunne strømmen ha vært raskere tilbake fordi den trolig ville ha tålt stormene bedre enn andre kraftlinjer.