Det var under fredagens feiring av tiårsjubileumet til Graver Entreprenør på Leinstrand at planene ble presentert. Daglig leder i Graver Entreprenør, Svein Tore Sæther, forteller at det er viktig for bedriften å satse på idretten lokalt.

- Vi har en tanke om at vi ønsker å bidra til å ta vare på idrettsgleden og dugnadsånden i lokalmiljøet. Et nytt idrettsanlegg vil bety mye for så mange, og da betyr det at alle må være med å dra lasset for å få det på plass, sier Sæther.

Håper på samarbeid

For å få istand det nye idrettsanlegget er det fremdeles mye som må på plass. Leder for skøyteavdelinga i Leinstrand IL, Andreas Jagtøyen, ønsker nå å invitere til et interkommunalt samarbeid for å finansiere utbyggingen. - Alle kostnadene er enda ikke på plass, og vi er fremdeles i planleggingsfasen. Det vi håper er å få til et lokalanlegg som er åpent for alle, og derfor ønsker vi Melhus og Skaun velkommen til et samarbeid for å få til dette, sier Jagtøyen.

Vil motivere flere

Skøyteløperne på Leinstrand er også udelt positiv til de nye planene. Carina Jagtøyen, Ingeborg Winther Storler, Malin Larsen Indergård og Anna Holstad mener det er viktig for rekrutteringen at et nytt idrettsanlegg med kunstisbane nå kan bli realisert. - Det vil bety enormt mye, også for utøvere som kommer for andre kommuner. Har man anlegg for er tilrettelagt for flere idretter, som en kunstisbane for skøyter og en hall for ballidretter blir motivasjonen for å drive idrett større, tror jentene.

Svein Tore Sæther i Graver Entreprenør ønsker å ta vare på idrettsgleden og dugnadsånden i lokalmiljøet, og er svært positive til planene om et nytt idrettsanlegg.
Carina Jagtøyen, Ingeborg Winther Storler, Malin Larsen Indergård og Anna Holstad. Foto: Karen Gunnes