Ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) som selv er bonde, vil spørre landbruksminister Sylvi Listhaug om hva som ligger i begrepet landbruk.

- Hva er tillatt på en landbrukseiendom, og hva er i begrepet landbruk? Et grisehus er landbruk, men kyllinghus er industri. Du kan ha hester på gården, men ikke ridehester. Dette vil jeg ta opp med landbruksministeren, sier Jagtøyen.

Årsaken til at ordføreren reiser spørsmålet, er diskusjonen rundt Kjør for livet som Knut Ove Børseth har etablert på gården han tok over. Opprinnelig startet Kjør for livet som Inn på tunet-tiltak, og Børseth fikk støtte fra Melhus kommune og Innovasjon Norge. Etter noen år sa Melhus kommune at Kjør for livet hadde fått så stor aktivitet at Børseth måtte søke om dispensasjon.

Børseth har kjempet for at definisjonen landbrukseiendom skal beholdes, men administrasjonen er uenig og har krevd dispensasjonssøknad etter plan- og bygningsloven. Det innebærer blant annet krav om grunnundersøkelser, noe Børseth er i ferd med å få gjort.

Jagtøyen driver selv en korngård, og har såkornproduksjon. Jevnlig kommer politikerne borti saker der diskusjonen går på hva som kan defineres som landbruk, forteller Jagtøyen. Det gjelder for eksempel søknader om å få sette opp kyllingfjøs, noe det har vært en del av de siste årene. Sp-ordføreren peker på at en må drive stort om en skal få en gård til å lønne seg.