På onsdag la undertegnede ut en sak på tronderbladet.no om den nye hurtigladeren for elbil på Støren:

Fyll opp «tanken» - gratis!

Jeg fikk vist at jeg ikke har nok kunnskap om elbil der gitt. Laderen som er avbildet har stått der lenge, og er slettes ikke en hurtiglader. Jeg ser det jeg også, når jeg får tenkt meg om. Eller, i alle fall etter at en leser meldte meg og fortalte meg vennlig at saken min stort sett besto av vås.

Vel, jeg blandet i alle fall grundig sammen to saker. Det skal være sikkert. Beklager.

Faktum er at laderen som står der ikke er en hurtiglader, og den har stått der lenge. Et annet faktum er at EV Power i samarbeid med Gauldal Energi og Midtre Gauldal kommune nå har fått tilskudd fra Transnova til å etablere en hurtigladestasjon på Støren, og denne vil tidligst være operativ før jul.

Stasjonen blir passert mellom Størensenteret og E6, og Gøran Vollan, daglig leder i nord-trøndelagsbaserte EV Power, håper næringslivet i området også vil se potensialet i plasseringen av stasjonen.

– Jeg håper de ser på dette som interessant, og at de ser at det kan trekke forbipasserende som kommer innom for å lade, og også benytter seg av tilbudene her, sier han.

Med dagens elbiler og teknologi tar det rundt en halvtime å lade en elbil fra nesten tomt batteri til 80 prosent. Dette passer bra for en kaffe og et wienerbrød på Støren, mener Vollan.

Kunder kan betale for fyllingen via et abonnement hos leverandøren, via sms eller en app. Prisen er i dag 90 kroner for en enkeltfylling, eller 299 kroner per måned, med fri fylling. Vollan ønsker også å understreke at stasjonen på Støren blir en ladestasjon for alle typer elbiler.

Dette er helt sant.