I dag torsdag ble melhusbedriften Devico tildelt Eksportprisen Midt-Norge under Eksportens dag i Trondheim.

Prisen deles ut av Sparebank1 SMN, Innovasjon Norge, Næringsforeningen i Trondheimsregionen, NHO Trøndelag og Trøndelag Europakontor.

Devico holder til i Gimsøya næringspark i Melhus sentrum, og har 42 ansatte. Omsetninga i år er ventet å bli 53 millioner kroner ifølge ei pressemelding. 50 millioner kroner av dette gjelder eksport. I flere år bortsett fra i fjor, hadde bedriften flere millioner kroner i overskudd.

Bedriften har hatt stor suksess med utstyr til kjerneboringsprosesser og avviksmåling av borehull. Juryen har lagt vekt på at Devico har oppnådd en unik internasjonal posisjon med produkter av høy klasse, og at disse leveres over hele verden. Utstyret benyttes blant annet under leting av mineraler og ved boring av tunneler.

- Eksportprisen er en honnør til en god internasjonal strategi mot krevende markeder med strenge kvalitetskrav. Juryen håper prisen gir inspirasjon til fortsatt internasjonal suksess basert på tekonologi utviklet i Trøndelag, heter det i pressemeldinga.

Prisen består av et kunstverk av Lars Elling og et reisestipend.

De ansatte er blitt orientert av gründer Viktor Tokle om at bedriften er tildelt prisen, og det er i dag stor glede over utmerkelsen bedriften har fått.

Bedriften er tidligere tildelt flere priser, deriblant Melhus kommunes næringspris.

Ordfører Jorid Jagtøyen var til stede under tildelinga av eksportprisen, og hun sier til Trønderbladet at hun er stolt over å ha Devico i Melhus.

- Det var veldig hyggelig å få prisen, og dette setter vi stor pris på. Vi er jo eksport vi jobber mest med. Det var også hyggelig at det var ordføreren som delte ut prisen, sier prismottaker Viktor Tokle.