- Jeg skal kysse asfalten når det blir asfalt på Bennavegen, lovte fylkestingspolitiker Torhild Aarbergsbotten (H) for ei tid tilbake.

Torsdag måtte hun til pers, og dermed la samferdselspolitikeren seg på kne og kysset asfalten på den fylkeskommunale Bennavegen på Kvål-sida. Aarbergsbotten forteller at hun nylig har vært på oljemesse, så hun var ikke uvant med oljeproduktet asfalt.

Vil ha mer

Etter en hard diskusjon mellom Høyre og Arbeiderpartiet, ble det lagt asfalt på Bennavegen i sommer. Imidlertid stopper asfaltdekket ved utløpet av Benna, og flertallet i samferdselsutvalget nekter å forlenge dekket slik at også de siste kilometrene får fast dekke.

Den politiske ledelsen sendte 13. mai brev i form av en e-post, til blant annet fylkesordfører Tore O. Sandvik for å få fylkespolitikerne til å bevilge penger slik at den resterende strekninga kunne asfalteres. Fylkespolitikerne hadde vurdert å bruke penge på den siste delen, men valgte å flytte pengene til en gang- og sykkelstrekning i Orkdal i stedet.

Fikk ikke svar

Svar på brevet er ikke kommet, og Aarbergsbotten sier at brevet ikke er lagt fram for fylkesutvalget.

- De skulle hatt et svar. På tirsdag vil jeg spørre fylkesordføreren om hvorfor han ikke har svart siden brevet var sendt direkte til ham. De har krav i henhold til forvaltningsloven, å få et svar, sier Aarbergsbotten.

Hun sier at toget er gått for å hente ut gevinsten med å få asfaltert hele strekninga når asfaltbilen likevel var på Bennavegen, siden arbeidet nå er avsluttet.

I sommer hadde beboerne langs Benna uoffisiell åpning av den nye versjonen av Bennavegen, og de feiret med veifest og snorklipping.