Bussreisende politikerne er frustrert over at bussavganger tas vekk, og at folk blir stående igjen på bussholdeplassen i en time fordi bussen er full.

Tok opp

- Det må finnes mer praktiske løsninger enn at buss 340 til Støren går klokka 15.18, 340 til Røros klokka 15.22 og 38 til Melhus klokka 15.23, skriver melhusbyggen Per Olav Skurdal Hopsø som også er Arbeiderparti-politiker, på twitter.

Til det svarer AtB på twitter at 340 til Støren og Røros er samme buss, og er for reisende som skal forbi Melhus, mens rute 38 er for reisende til Melhus.

Begge rutene går ut fra Trondheim sentrum. Rute 38 går til Melhus sentrum, mens rute 340 som også går innom Mehus sentrum, fortsetter mot Røros.

Måtte vente

En annen politiker som ergrer seg over busstilbudet etter at AtB satte i gang med innsparingene, er hovinsbyggen Gunnar Krogstad som jobbpendler til Trondheim.

Nylig tok han rute 340 klokka 16.20 fra Trondheim.

- Bussen var forsinket, og det var også rute 38 som egentlig skal gå to minutter før rute 340. Da 340 kom, satte også alle passasjerer som bare skulle til Melhus, seg på denne bussen. Dette resulterte i at andre passasjerer måtte avvises på senere holdeplasser. De måtte dermed vente en time på neste regionbuss. På Melhus gikk det av omtrent 20-30 passasjerer. Her burde bussjåføren absolutt ha opplyst om at 340 er forbeholdt dem som skal lenger enn til Melhus. Det gjorde han altså ikke, og jeg håper virkelig at de som ble nødt til å vente en time ekstra, klager til AtB. Dette er for dårlig, skriver Krogstad i en e-post til ordfører Jorid Jagtøyen og rådmann Roy J. Jevard.

Innspillet ønsker han at ordføreren skal ta med i henvendelsen til AtB. Flere har tatt opp rutetilbudet etter at AtB sløyfet avganger fra 18. august for å spare penger.