Fredag drar 420 skoleelever fra Melhus med buss til Maker Faire på Trondheim Torg. Arrangementet er en del av verdens største oppfinnerfestival, og er ei feiring av gjør det selv-bevegelsen.

- Det er behov for kreative sjeler, og Trøndelag har så mange muligheter. Dette er en investering i framtida. Får vi noen interessert i ingeniørfaget, er turen verdt det, sier Hans Petter Øien Kvam, leder for næringsforeninga i Melhus.

Næringsforeninga samarbeider med Melhus kommune om bussturen.

- Jeg og rådmannen var på samme møte der det ble orientert om Maker Fair, og vi valgte å hive oss rundt. På kort varsel har alle skolene meldt seg på, og jeg vil berømme rådmannen for at dette lot seg gjøre, sier Øien Kvam.

Samtlige skoler har meldt fra at de ønsker å være med. Tilbudet har gått til 6. og 7. trinn, og alle klasser på disse trinnene bortsett fra der elever skulle på leirskole, har sagt ja. 5. trinn har fått tilbudet der 6. trinn ikke kunne.

De 420 elevene blir skysset med 10 busser inn til Trondheim, og der skal de i tre timer få oppleve skapermessa. Målet er å inspirere ungene til å bli kreative, og få dem interessert i for eksempel ingeniørfaget.

- Dette blir som å sende ungene på en idrettsleir for at de skal bli god i fotball. Foreløpig er det ikke avklart hvem som betaler skyssen, men jeg er trygg på at finanseringa ordner seg, sier Øien Kvam.