Melhus kommune mener at gründer Knut Ove Børseth drev ulovlig da kronprinsparet ved flere anledninger, har besøkt gården på grensa mellom Ler og Lundamo.

Heller ikke nå er bruken av bygningene som Kjør for livet benytter, lfølge kommunen lovlig. Kommunen har krevd at bruken avvikles, og har gitt Børseth 170.000 kroner i tvangsmulkt.

Kvikkleire

Ifølge kommunen har Børseth ikke fått godkjent omdisponering av bygningene på gården fordi han ikke har lagt fram en geoteknisk undersøkelse. Gården ligger i et område med høyeste fareklasse når det gjelder kvikkleire, og kommunen og Norges vassdrags- og energidirektorat er opptatt av at dersom det samles mye folk på gården, kan det utløse kvikkleireskred med store konsekvenser.

I torsdagsavisa uttalte gründer Knut Ove Børseth at saken har vært en ufattelig belastning.

- Tvangsmulkten vil ikke bli betalt. Grunnlaget for hele saken er feil, sier Børseth.

Nå er han i gang med å flytte øvingsverkstedet til Støren, mens avdelinga i Melhus sentrum (Bilfarmen) skal bestå. På sikt kan all virksomhet knyttet til Kjør for livet, bli flyttet ut av Melhus, opplyser Børseth.

Kjør for livet er et tilbud til ungdom som er interessert i mekking, og støttes av Kronprinsparets fond.

- Likt for alle

- Det har vært flere møter med Børseth, og jeg skal ha et nytt møte med ham. Hvis kommunen ikke setter krav om grunnundersøkelser, vil NVE fremme innsigelse. Melhus kommune opptrer riktig i forhold til lovverket. Jeg skjønner at folk kan bli fortvilte, men lovverket må være likt for alle, sier Jagtøyen.