Komite for liv og lære skal onsdag ta stilling til om flere lag som har levert inn søknad om den årlige kommunale støtten, skal få innvilget søknaden selv om den kom for sent.

Rådmannen anbefaler politikerne å gi avslag for å undestreke at det er en søknadsfrist, og at det ikke skal være slik at komiteen må sette av penger for å ta hånd om søknader som kommer etter de søknadene som er innlevert innen fristen.

Gimse IL, Hølonda skytterlag og Flå idrettslag søkte alle etter fristen. Disse tre lagene har alle sendt inn klage som nå skal behandles av komiteen. I klagebrevene viser de blant annet til at brev fra kommunen er enten kommet til feil person i styret eller at laget har strevd med å få bemannet styret slik at de ikke fikk sendt over de rette papirene til kommunen.

I klagebrevet forklarer Gimse IL at de ikke har noen unnskyldning for at de var 10 dager for sent ute, men at dette skyldtes kassererbytte. Idrettslaget viser til at de gjør en stor frivillig innsats og har investert over 12 millioner kroner de sistse årene, og at tilskuddet fra kommunen betyr mye for de 800 medlemmene.

For 2014 har komiteen til rådighet 580.000 kroner som kan deles ut til idrettslag. I tillegg har komiteen midler som kan gis til andre lag og organisasjoner. Totalt kan 714.264 kroner gis til lag og organisasjoner i år. Søknadsfristen var 1. april, og rådmannen viser til at dette ble kunngjort via kommunens hjemmeside og i aviser.

58 søknader er blitt behandlet. Komiteen skal altså ta stilling til om de tre søknadene likevel skal behandles eller om de skal avslås på prinsipielt grunnlag.