Soknedal skal få ny barnehage med fire avdelinger tilknyttet skolebygget. I løpet av neste måned håper de å ha startet det omfattende arbeidet.

Plassmangelen på den nedslitte barnehagen i Fagerlia har vært betydelig i lang tid allerede, noe som har gjort at de kommende skolestarterne har holdt til inne på Soknedal skole de tre-fire siste årene.

Ferdig neste år

Til neste år blir situasjonen derimot betydelig bedre. Da skal en flunkende ny barnehage stå klar, tett inntil skolebygget i Soknedal.

– Vi håper å være i gang i løpet av september, sier Bernt Midthjell, prosjektleder for bygg i Midtre Gauldal kommune.

– Det blir fire avdelinger med tilhørende leke- og utenomhusareal. I tillegg kommer et lite tilbygg på gymsalen. Det skal huse nytt musikkrom for skolen. Dagens musikkrom skal omarbeides til arbeidsrom for personalet både i barnehagen og på skolen.

Det hele skal etter planen stå klart til oppstart av barnehageåret 2015/2016, altså i august neste år.

Møter utfordringer

Avdelingsleder ved Soknedal skole, Sigrid Løkken, innrømmer at de går et tøft år i møte - med fullt hus.

– Vi har litt utfordringer når det gjelder plassen, men samtidig vet vi jo at det blir mye bedre om et års tid, sier hun.

– De som holder til her av barnehagebarn bruker jo også grillhytta i skogen en del som avlastning på dagtid.

– Har sett fram til dette

Rektor Ragnhild Hammerås ser også positive sider ved det å ha neste års skolestartere i samme bygg.

– Overgangen til det å begynne på skolen blir jo ikke så stor for disse, de trenger jo bare å skifte rom. Det ligger jo en liten gevinst i det, selv om det er litt trangt i en periode, sier hun.

– Jeg tror vi skal klare oss fint, men vi har helt klart sett fram til at byggingen skal komme i gang. Det har tatt litt tid. Utearealene blir noe berørt av arbeidet, men jeg har inntrykk av at de er gode til å sperre av, så det skal være trygt å oppholde seg utendørs for elevene.

Bernt Midthjell, prosjektleder for bygg i Midtre Gauldal kommune, håper å starte byggingen i september.