Mandag innførte AtB nye bussruter, og dermed forsvant en del avganger rundt om i Melhus kommune. Det gjelder for eksempel avganger til og fra Melhus sentrum og Hølonda.

Opposisjonsleder Gunnar Krogstad (Ap) som selv benytter buss når han jobbpendler fra Hovin til Trondheim, oppfordrer bussbrukere om å sende meldnger til Melhus kommune og AtB for å si ifra hvordan de vil ha busstilbudet.

- Da kan vi få endret på tilbudet, mener Krogstad.

Krogstad har blant annet pekt på at bussruter kjøres omtrent samtidig fra Trondheim retning Gauldalen, i stedet for at avgangene spres slik at det blir halvtimestilbud.

- Det bør bli en forskyvning. Det handler ikke om flere busser, men frekvensen. Dette er så elementært at AtB burde ha sett det, sier Krogstad.

Tirsdag tok Krogstad opp busstilbudet i formannskapsmøtet i Melhus, og han spurte ordfører Jorid Jagtøyen om hva kommunen kan gjøre for å bedre busstilbudet. Ordføreren svarte ifølge Krogstad, at Trønderbladet hadde kontaktet AtB og fått svar. Krogstad mener at ordføreren også burde kontakte AtB, og i tillegg at burde alle si ifra.

27. august skal det være dialogmøte der AtB møter Melhus kommune.

Les også: hva sa AtB?