Melhus idrettslag oppfordrer Melhus kommune til å sette av et område for parkeringsplass for dem som bruker Vassfjellet som turmål.

I mange år benyttet turgåere et område like overfor vanntanken. Grunneierne lånte ut arealet gratis, og ønsket så å bruke det selv. Kommunen har bedt folk parkere på den kommunale plassen nede ved fylkesveien.

Lederen i Melhus IL's trimavdeling, Ragnhild Omdal, skriver i et brev til kommunen at parkeringsplassen er for langt unna markagrensa. Fra parkeringsplassen er det omtrent en kilometer å gå inne i boligfeltet, og stigninga er 65 meter.

Den andre parkeringsplassen er på Markavollen (ved Løvset boligfelt), og trimavdelinga mener den er altfor liten, ligger for lavt og for langt nord.

- Mangell på etablert parkeringsplass i markagrensa, har ført til mye "villparkering" både sommer og vinter på lunningsplassen overfor vanntanken. Dette er til stor irritasjon og sjenanse for eier av lunningsplassen og boligene like ved, forklarer Omdal i brevet.

Omdal viser til at Vassfjellhytta som idrettslaget eier, har et årlig besøk på 1000 gjester. I tillegg går og løper mange langs stien mot hytta.

Først og fremst ønsker idrettslaget en parkeringsplass ved vanntanken. Dersom det ike er mulig, mener idrettslaget at en parkeringsplass med tilkomstvei, burde reguleres inn i det 32 dekar store området som nå er lagt ut for salg.

Grunneierne har behov for parkeringsplassen ved starten av turstien, til eget bruk og den ble stengt i fjor.