Melhus videregående skole ble tatt ut i lærerstreikens første runde, og rektor Astrid Gynnild måtte på skolens første dag etter ferien, fortelle elevene at de ikke fikk skolebøker.

- Bibliotekaren som også er norsklærer, er tatt ut i streik. Derfor var det ikke mulig å dele ut bøker. Dette snakket vi med elevene om da de kom på første skoledag. Vi oppfordret dem til å bruke nettet, og det er læreressurser der, sier Gynnild.

Bøkene ligger i stabler inne på skolen, men kan altså ikke deles ut.

- Vi har læreplaner, og disse er de aller viktigste. Undervisninga til elever som har lærer, er kommet veldig godt i gang, forklarer Gynnild.

Mister undervisning

Mange av lærerne ved Melhus videregående skole er tatt ut i streik. Det fører til at elever på helse- og sosialfag er blitt permittert, og disse får ingen undervisning.

Andre elever mister timer her og der, forteller Gynnild.

- Vi har komprimert timeplanen slik at elevene slipper å møte tidlig opp, og så måtte vente til siste time med å få undervisning. Dette har vi fått klarsignal fra organisasjonene på at vi kan gjøre, sier Gynnild.

Elevene er blitt anbefalt av skolen om å følge med på timeplanene som skolen legger ut på nettsida. Siden det ikke er noen klarhet i hvor lenge streiken vil vare, har skolen laget timeplaner også for torsdag og fredag.

- Det er veldig beklagelig at partene ikke klarer å komme i gang med nye samtaler, mener Gynnild.

Orientering

Den første skoledagen ble elevene samlet i Melhushallen, og rektoren sier at elevene tok meldingene om streikekonsekvensene fint.

- Ingen klaget og ingen jublet. Noen sa at det var litt dumt at det er streik fordi de hadde gledet seg til skolestart, sier Gynnild.