I fjor kom det 200 til familieskidagen på Langmyra selv om det regnet, og i år håper aktørene at det kommer minst 250. Skidagen er på søndag, og aktørene legger opp til en rekke aktiviteter.

Ikke alle reiser bort

– Vi har engasjert oss i skidagen fordi vi ønsker å ha noe i nærmiljøet for barn og voksne. De fleste er hjemme i vinterferien, og er ikke bortreist som mange tror. Her i barnehagen har vi OL-uke fordi de ungene som er her, skal ha det artig de også, sier styrer Hjørvard Bjørnbeth i Brekkåsen idrettsbarnehage.

Mange bidrar

Aktørene som står bak årets familieskidag er Brekkåsen idrettsbarnehage, Rema Melhus torg, Melhus Røde Kors Hjelpekorps og Melhus speidergruppe. I tillegg stiller Flå IL opp med løypekjøring.

– Røde Kors Hjelpekorps ble invitert med på skidagen, og for oss er dette en fin mulighet til å markedsføre hjelpekorpset samt at vi kan hjelpe til om det oppstår skader eller sykdom, sier Lars Fellmann i Melhus Røde Kors Hjelpekorps.

Melhus speidergruppe stiller med teltleir og aktiviteter der ungene for eksempel kan få spikke. Maten som tilbys under skidagen sponses av aktørene, og er gratis for de frammøtte. Speidergruppa sørger for servering av pølser og kakao ved bålet.

– Det legges også opp til ei rundløype med idealtid, og det blir premier til alle ungene, forteller kjøpmann Kristian Lorvik fra Rema Melhus Torg.

I fjor reagerte voksne på at sjokoladepålegg var blant uttrekkspremiene, og Lorvik sier at det ikke blir denne typen premier i år.

Ut på tur

For å motivere til ferdsel i terrenget, blir det lagt opp til at aktivitetene er lagt slik at folk må gå et lite stykke fra parkeringsplassen. Om en ikke har ski, er det helt ok å gå til fots, forklarer Bjørnbeth.

– Det er meldt bra vær i helga, og vi håper på enda flere frammøtte enn i fjor da skidagen ble en kjempesuksess. Viktigst av alt er det at folk kommer seg ut og tar en pause fra nettbrettene. Vi har bevisst lagt basen et lite stykke fra parkeringsplassen slik at folk må gå litt, sier Bjørnbeth.