Hjernehinnebetennelse er en fare for russ, derfor er det en storstilt vaksinering av russ over hele landet. Onsdag 14. februar ble russen ved Gauldal videregående skole vaksinert mot hjernehinnebetennelse (meningokokkvaksine).

I år ønsket Singsås sanitetsforening å bidra til å forebygge sykdom hos russen. De ønsket at flest mulig kunne få vaksinen og sponset hver vaksine med 200 kroner.

– Dette er en vaksine som hver enkelt må betale selv og det var flott at de sponset med halvparten, sier Guri Kvernmo Aune, som er ledende helsesøster ved Midtre Gauldal helsestasjon. Hun forteller at årets russ satte stor pris Singsås sanitetsforening bidrag til vaksineringen, og håper at sanitetsforeningene i hele kommunen kan bidra til neste år.

Det var imidlertid bare halvparten av årets russ som benyttet seg av dette tilbudet. Hvis vaksinen skal ha en optimal effekt bør de ta vaksinen før påske.

– Hvis det er flere som tenker at de trenger vaksinen før årets russefeiring må de snarest ta kontakt med sin fastlege eller helsesøster på videregående, sier Kvernmo Aune.