Parkering ved gangfelt volder hodebry. Og som regel er det ingen skilt eller oppmerking som forklarer det forbudte området. Du må vite hva det blå skiltet for gangfelt innebærer.

Ved Domussenteret på Støren har bilister fått bot for å parkere for nært gangfelt. Her er det parkeringslommer, men det betyr ikke at det er lov å parkere likevel. På bildet står en av de parkerte bilene ulovlig. Det skjer nærmest kontstant, har polititet tidligere opplyst til Trønderbladet.

Før du kommer til et gangfelt har du ikke lov til å stanse eller parkere nærmere gangfeltet enn fem meter (i din kjøreretning). Etter gangfeltet kan du imidlertid parkere, slik den hvite bilen på bildet har gjort. Men den mørkeblå Golf'en står ulovlig. Dette forklares av trafikkreglenes paragraf 17.

Hensikten med regelen er å skape oversikt rundt et gangfelt. Den blå Golf'en hindrer bilister på vegen å oppdage fotgjengere som kommer ut i gangfeltet fra høyre. Her skal det altså være en fem meter lomme. Det samme gjelder ved motgående kjørefelt, før gangfeltet.

Parkering etter gangfelt kan også være ulovlig hvis det ligger et kryss der. Trafikkreglene sier nemlig at det er forbudt å parkere nærmere et kryss enn fem meter, fra der vegkanten begynner å svinge.