Det står flere tomme butikklokaler i Melhus sentrum. Det siste som ble tømt var Post i butikk ved Coop Extra. Nå kan en ny butikkdriver være på veg inn. Coop Extra var tidlig klar på at de ville leie ut lokalet på cirka 100 kvadratmeter, framfor å ta det i bruk til utvidelse av egen butikk. Dette er for å komplettere vareutvalget og øke kundetilstrømninga til senteret.

Lokalene er klare

Eiendomsdirektør i Coop Midt-Norge, Therese Bjørstad Karlsen bekrefter at de forhandler med en aktuell leietaker.

– Det er for tidlig å si så mye mer, før vi har landet kontrakten, opplyser Bjørstad Karlsen.

Det har pågått arbeider med å klargjøre lokalet for ny leietaker.

«Smak og opplev Melhus» har sagt at de på sikt vil etablere et utsalg av lokalmat på Melhus. Hans Petter Øien Kvam opplyser at det er for tidlig for dem å etablere noen butikk ennå.

Tomt etter helsekostbutikk

På Melhustorget står flere butikklokaler tomme. Den siste som flyttet ut var helsekostbutikken i første etasje. Her er ingen aktuelle leietakere i kikkerten ennå. Lokalene brukes til utstilling av senterets øvrige butikker.

– Vi har hatt noen interessenter, men ingenting konkret på utleie ennå, sier Tone M. Drazkowski som er markedsansvarlig ved Melhustorget.

Senteret ønsker å bygge ut og ominnrede andre etasje. Utleie her blir vurdert i samråd med de nye planene.

Drazkowski ønsker ikke uttale seg om hvor lett eller vanskelig det er å leie ut.

– Det er nesten ingen som vil starte butikk før jul. Det skjer som regel før påske og ved skolestart, sier markedsansvarlig ved Melhustorget.

Senteret ønsker å utvide, både med butikklokaler og leiligheter. De skal i forhåndskonferanse med Melhus kommune i januar.

De tomme lokalene etter helsekostbutikken i Melhustorget er fortsatt ledige for utleie etter konkursen i månedsskiftet juli/august. Foto: John Lerli