Buen omsorgssenter i Melhus fikk storfint besøk på Lucia-dagen som er i dag. Ikledd hvite skjorter og kjoler kom barn fra Strandvegen barnehage inn i omsorgssenteret. Mens de gikk, sang de Lucia-sangen og noen delte ut lussekatter.

De 15 ungene er fra førskolegruppa, og de hadde også med seg maskoten Roxy som selvsagt var pyntet til Lucia-feiring. Lussekattene var bakt dagen i forveien, og hadde vært en tur innom ovnen for å bli oppfrisket, forteller ansatte i barnehagen.

Lucia-dagen eller Lussimesse feires i dag til minne om  om den hellige Lucia av Siracusa som skal ha lidt martyrdøden rundt år 300. Hun skal ifølge Wikipedia, ha fått penger av moren etter å ha bedt til Gud om at den dødssyke moren skulle bli frisk og så ha brukt pengene til å gifte seg. Deretter ga hun gave til fattige barn. Men stattholderen likte ikke kristendommen, og beordret henne drept. Lucia kommer fra det latinske ordet lux som betyr lys, og i Norden har Lucia-feiringa også blitt koblet sammen med feiringa av at det snart er solsnu. Ifølge Wikipedia skjedde det en sammenblandig av ord, og tradisjonen Lussi, lussi langnatt og lussireia oppsto.

Maskoten Roxy var også med.