Gauldal Rotary har i mange år laget kalender, hvor inntektene går til humanitære formål. I fjor tok de inn 30 000 kroner på salget, og pengene gikk til Frivilligsentralen og No one fights alone. Førstnevnte fikk 20 000 kroner, mens den siste fikk de resterende 10 000 kronene.

Les også: Norsk Kylling delte ut 100 000 kroner

Les: Noone fights alone ga midler til fysioterapitrening til kreftpasienter

– Kommer mange til gode

– De har vi lyst til å støtte også i år. De gjør så mye godt arbeid, som kommer mange til gode, forteller Eli Ødegaard.

Hun er president i Gauldal Rotary. Hun forteller at synes det er viktig å gi støtte til nettopp disse to organisasjonene.

– No one fights alone gjør et arbeid som kommer mange kreftpasienter til gode. Veldig mange er rammet av det, og det er også viktig at organisasjonen har fokus på de pårørende også. Det at mange blir berørt av denne sykdommen. Og Frivilligsentralen treffer mange målgrupper, og gjør veldig mye for veldig mange. Og her i Midtre Gauldal er de veldig aktive, sier Ødegaard.

Gode historier fra kommunen

Også i år byr kalenderen på 12 spennende historier, en for hver måned. Nytt av året er at de også har med litt samtidshistorie: Januar måned forteller om Støren barnehage.

– Vi har fokus på å formidle historier fra kommunen. Det er veldig mange gode historier om ting som har skjedd opp gjennom tidene, sier Ødegaard.

Hun nevner som eksempel Olav Haanshus, som har skrevet om det Soknedals første musikkorps. John Bjørkan som skriver om stampjordhuset i Budal, som restaureres i disse dager. Harald Forodden har skrevet om den gang Elvis kom til Singsås. Tor Flagestad forteller historien om det lille, men dog så kjente wienerbrødet fra Størens bageri. Odd Roar Græsli forteller om «Karolinernes dødsmarsj, et dystert 300-års minne».

– Her er det interessante historier for alle, både de som er født og oppvokst her, og de som kommer utenfra, lover Ødegaard.