Børset & Bjerkset Entreprenør AS skal bygge den nye Vindalslibrua i Soknedal.

Størenfirmaet Børset & Bjerkset Entreprenør AS signerte onsdag avtale med hovedentreprenør for E6-bygginga i Soknedal, AF Gruppen, om å bygge det som skal bli den nye Vindalslibrua. Det er dagens Larshusbrua, som skal få nytt navn når ny bru kommer. Den ligger helt sør på parsellen, i bunnen av Vindalsliene.

Les også: Glede i Midtre Gauldal over Ler-vedtak

Les: I Midtre Gauldal blir det bare to kryss

76 meter lang

– Dette er ei trefelts spennarmert betongbru, 76 meter lang. Med landkar og to fundamenter i elva, forteller Arne Nordbotn som er daglig leder.

De skal etter planen starte opp i midten av februar, og være ferdig mot jul 2018.

Selv om B&B Entreprenør har hatt større jobber enn denne, regner de det som en viktig og stor jobb. Opp mot 15 mann, kanskje flere, vil jobbe på prosjektet i perioder. Og de skal gjøre den største enkeltstøpen de noen gang har gjort. Bruplaten blir en enkeltstøp på 1000 kubikk.

Kort arbeidsvei

Allerede nå har de hatt flere oppdrag for AF Gruppen i Soknedal. De har for eksempel vært med å rigge til anleggene, bygget midlertidig bru og utført kranarbeid satt opp kran. De skal også ha en gravemaskin gående i Soknedal i alle fall frem mot jul.

– En ting vi synes er viktig, er at mange av karene våre bor i Soknedal og Budal. De er vant til å kjøre langt på jobb. Nå får de et prosjekt hvor de kan kjøre fem minutter til jobben. Det setter vi stor pris på, sier Nordbotn.

Soknedal 2. desember. Foto: Gunn Heidi Nakrem