– Vi har vekst hele tida, og har leveranser over hele Norge, sier daglig leder og medeier John Forseth i Matpartner.

Butikker og restauranter

Matpartner lager supper, sauser og middagsbaser. 45 prosent av omsetninga stammer fra leveranser til restaurantmarkedet, og bedriften produserer blant annet for Peppes Pizza og TGI Fridays. Store kjeder som Coop og Rema 1000 har også tatt inn varer fra Matpartner, og bedriften leverer 14 produkter til Rema 1000.

Kundene ønske om ferdiglaget suppe og sauser på pakker ser ut til å være umettelig. 1,6 millioner tonn suppe går for eksempel til Rema. I volum er thaisuppa som Rema selger, bestselgeren for Matpartner, og Forseth sier spøkefullt at det må være smaken og kjærleiken bak som gjør suppa til en slager hos forbrukerne.

– Matpartner står for ren mat og kvalitet, og vi bruker tilsetningsstoffer i minst mulig grad. Det er viktig å lykkes i markedet, og det er ingen selvfølge selv om du har Rema som stor kunde. Du må lykkes med å få folk til å kjøpe varen den om og om igjen, forklarer Forseth.

Flyttet til Melhus

Bedriften startet i Klæbu for 20 år siden, og flyttet til Hofstad næringspark i Melhus i 2016.

– Siden da har vi hatt veldig god utvikling, og det var et veldig bra valg å komme hit til Melhus. Pr. i dag har vi 50 ansatte. Forventet omsetning i år er rundt 120 millioner kroner. Mat må vi alle ha – heldigvis, forteller Forseth.

Virksomheten går så bra at bedriften vurderer utvidelse, og har reservert et område i næringsparken i fall det er aktuelt å utvide.

Produktutvikling er viktig for Matpartner, og Forseth forteller at bedriften bruker mye ressurser på dette. Målet er å ligge i front hele tida.

– Vi jobber både med egen merkevare og jobber tett på kjedene om deres konsepter. De siste 5–10 årene har det skjedd store endringer i kjedenes sortiment. Det som i starten var butikkenes egne merker, var gjerne billige produkter. Folk har litt rart syn på det. Faktisk er mye av det butikkene nå har som egne merker, veldig bra, sier Forseth.

Lokalmat

En av mottakerne av Matpartners supper og sauser er Rema 1000 Melhus torg. Kjøpmann Kristian Lorvik synes det er viktig å fortelle kundene at for eksempel bestselgeren thaisuppe er produsert i Melhus.

– Folk er ikke klar over at matvarer er produsert i Melhus, og når jeg sier til folk at varen de kjøper er produsert to kilometer unna står de der som et spørsmålstegn. Siden jeg er veldig opptatt av lokalmat, sier jeg ifra i butikken om hva som er produsert i Melhus og jeg tror varer selger ekstra godt når folk vet at varene er lokalprodusert. Vi har også hatt demonstrasjon av produkter fra Matpartner i butikken for å vise at dette er kortreist mat, sier Lorvik.

Lorvik forteller at han har utfordret Rema 1000 sentralt om å godta at Melhus er nevnt som produsentsted på varer fra Matpartner, og at han håper på å få gjennomslag.