Reparasjonsarbeidene etter togavsporinga ved Skansen bru i Trondheim fortsetter, og innebærer at toglinja blir stengt også denne uka. Toglinja er stengt fra klokka 08.40 til 14.30, og det gjelder både elektriske tog og dieseltog.

Slik Trønderbladet skrev i forrige uke, rammes også togreisende i Melhus. Stenginga av jernbanelinja fører til at det ikke går tog mellom Lundamo/Melhus og Trondheim på dagtid. NSB opplyser at det er alternativ transport mellom Lundamo og Trondheim mandag, tirsdag og onsdag denne uka.

26. oktober sporet et tog som fraktet militære kjøretøy, av ved Skansen bru i Trondheim. En tanks falt av. Statens Havarikommisjon for Transport er i gang med å undersøke hendelsen. Ifølge kommisjonen var hastigheten på toget 30 km/t.

- Ingen personer ble skadet, men det ble skader på materiellet, sporet og kontaktledningsanlegget, skriver kommisjonen på sin nettside.

En av dem som er opptatt av togtrafikken, er Hans-Ole Sveia fra Støren. Sveia er prostiprest, og kalles togpresten ettersom han har både stor kunnskap og interesse for tog.

- Det ble atskillig med prakk som følge av togavsporingen torsdag 26. oktober, men det var bra at det ikke gikk verre. Skade- og farepotensialet var i dette tilfellet atskillig større. Vi får avvente rapporten fra Statens Havarikommisjon for transport med tanke på klarlegging av ulykkesårsaken, skriver Sveia i en e-post.