– I løpet av desember håper vi å være i gang med Ler Grill, sier Levent Kücükyavuz.

Restaurantfamilien

Kücükyavuz er medlem av «restaurantfamilien» i Melhus. Søsteren hans driver restauranten Høvdingen i Melhus sentrum, mens broren driver Mama Rosa Restaurant på vestsida av Melhus sentrum. Selv jobber han på Korsvegen restaurant og Høvdingen, og har planer om å satse for fullt på Ler Grill når den er en realitet.

–Startdatoen avhenger av når vi får serveringsbevilling fra Melhus kommune. Vi har nettopp levert papirene, og kommunen sier at det kan ta fra noen dager til tre måneder før vi får svar, sier Kücükyavuz.

Hvorvidt det blir gatekjøkken eller restaurant, er foreløpig ikke avklart ennå, opplyser Kücükyavuz som er fra Heimdal.

Kücükyavuz forteller at han fikk firmaattesten på torsdag, og at det gjenstår mye arbeid før Ler Grill er en realitet. Antall ansatte er ikke avklart ennå ifølge Kücükyavuz.

Leier lokalene

Kücükyavuz leier lokalene av Knut Ove Børseth som kjøpte bygget for ei tid tilbake. Bygget har huset både Oles Autorast og Orion kafé og restaurant, og ligger ved E6. Eiendommen benevnes som Autorasten, og er blitt utpekt av Statens vegvesen som et stoppested for lastebilsjåfører.

Børseth eier også bensinpumpene, og disse er ifølge Børseth, leid ut til Shell i en tiårskontrakt.

– Endelig blir det en plass der folk på Ler kan spise ute, og det har vært et ønske om at det skulle bli en aktivitet i bygget. Utleien er fra 1. desember, og leietakerne har sagt at de har som mål å komme i gang i løpet av desember, sier Børseth.

Sikringsarbeid

Børseth er i gang med å få tilpasset bygget til leietakerne. Utenfor har NVE hatt omfattende sikringsarbeider i Møstadalsbekken, og det har ligget store hauger med masser på eiendommen til Børseth.

– Norges vassdrags- og energidirektorat er ferdig rundt eiendommen. Tiltaket er en forberedelse på 200-årsflom, og NVE har ei kostnadsramme på 18 millioner kroner for sikringsarbeidet i elva, sier Børseth.